در مقاله حاضر به مقوله حج عمره مسلمین میپردازیم و بررسی میکنیم که این مناسک را چگونه برگزار مینمایند. با بخش مقالات سایت فیش حج همراه ما باشید. برای خرید و فروش فیش حج عمره کلیک کنید.

از آنجا که چیزی قریب به ۲۴ درصد جمعیت جهان پیرو دین مبین اسلام هستند و همچنان بر تعداد آنها افزوده میشود، موضوع اصول و فروع دین در مرکز توجه باورمندان به این دین است.اسلام نیز مانند دیگر ادیان توحیدی آداب و مناسکی دارد که انجام بعضی از آنها واجب و بعضی دیگر مستحب است.

مثلا نماز و روزه در ماه رمضان بر فرد بالغ واجب است اما روزه در عید غدیر مستحب است. یکی از مسائل پر بحث در فقه دینی به جا آوردن مراسم حج مسلمین است که خود به دو قسم قابل بررسیست: حج عمره و حج واجب

از آنجا که خانه کعبه واقع در شهر مکه قبله مسلمانان است و تاریخ اسلام از آنجا آغاز میگردد زیارت خانه خدا همراه با مناسک و آداب ویژه ای میباشد.

اصولا زیارت اماکن مقدس با اصول سفارش شده یا واجبی از سوی پیشوایان دین آموزش داده شده و این حکایت از قداست فضاهای اینچنینی دارد.

مسلمانان وقتی برای زیارت بقاع متبرکه وارد آنها میشوند اعمالی را به جا می آورند که نشانه احترام عمیق آنها نسبت به مکان و شخصی است که آن حریم متعلق به اوست.این حتی در زبان دینوران نیز هویداست. مسلمانان بخصوص پیروان مذهب شیعه پیش و پس از اسم اولیای دین الفاظ احترام آمیزی مانند حضرت یا صلواه الله علیه به کارمیگیرند.

با این مقدمه به مبحث اصلی که همان حج عمره است میپردازیم.امیدواریم با ادامه این مقاله از سری مقالات سایت فیش حج بتوانیم به سوالات شرعی شما در حوزه حج عمره پاسخ نافع بدهیم.

تعریف فقهی حج عمره

عمره در لغت به معنی زیارت است و در اصطلاح دینی عبارت از زیارت خانه خدا با انجام اعمالی خاص  یا به جا آوردن اعمالی ویژه در میقات و مکّه میباشد.همچنین حج عمره بر دو نوع است؛ یکی عمره مفرده و دیگری عمره تمتع که در ذیل به تشریح هریک میپردازیم.

اقسام عمره و مناسک آن

قسم اول بر عهده مسلمانیست که از مّکه مکرّمه دور است و قسم دوم بر عهده مسلمانی که در این شهر اقامت دارد.اما در این میان احکامی برای هریک تعریف شده است که به تفصیل آنها را از نظر میگذرانیم..عمره تمتّع همراه با حج تمتّع است. لذا، با داشتن توانایی یا اصطلاحاً استطاعت برای حج تمتّع ، عمره تمتّع هم واجب می‌گردد.

تصریح گردیده که این بر خلاف عمره مفرده است که با استطاعت پیدا کردن بر آن، واجب می‌شود.هرچند استطاعت بر حج حاصل نگردد.لازم به ذکر است که عمره تمتّع از عمره مفرده کفایت می‌کند.به بیان ساده تر عمره مفرده بر افرادی که مقیم مکّه یا شهرهای نزدیک آن هستند برای یک بار در طول زندگیشان واجب است.

درحالیکه عمره مفرده بر آن دسته از مسلمانان دور از بلد مکّه مستحب است نه واجب.و حالا برمیگردیم به موضوع اصلی که عبارت است از حج عمره. حتما شما هم دیده اید که زائران خانه خدا در فصول سال مختلف و به مدت ده تا چهارده روز برای زیارت خانه خدا راهی عربستان میشوند.

آنها به حج عمره میروند که در ادامه به جزئیات آن اشاره میکنیم.

مناسک حج عمره

ذکر این نکته ضروری مینماید که رعایت هفت عمل واجب حین عمره مفرده توسط زائران خانه خدا باید به ترتیبی خاص و به قصد قربت باشد.

۱- احرام بستن در یکی از میقات ها به نیت حج عمره مفرده

۲  و ۳- به جا آوردن طواف عمره دور خانه کعبه و خواندن زیارت و نماز

۴- هفت مرتبه سعی بین صفا و مروه

۵- اعمال حلق توسط مردان و تقصیر توسط زنان زائر پس از به پایان رسیدن عمل واجب سعی بین صفا و مروه

۶ و ۷- طواف نساء و نماز آن مشابه طواف زیارت و نماز آن

خروج از احرام

پس از به جا آوردن آخرین عمل واجب که همان طواف نساء و نماز آنست زن حلال میشود و زائر کاملا از حالت احرام خارج.این به این معناست که هر چیزی که بدلیل احرام حج عمره مفرده بر زائر حرام گشته بود زین پس مجددا حلال میگردد.

هموطن گرامی ما با افتخار در تلاشیم تا بهترین شرایط را جهت سهولت امر خطیر زیارت خانه خدا برای شما فراهم نمائیم. لذا برای آگاهی از شرایط خرید فیش حج با ما تماس حاصل فرمایید.

حاج آقا مرادی :۰۹۱۲۴۰۳۱۱۶۷