تکلیف فیش حج افراد فوت شده چیست؟ تعیین تکلیف فیش حج افراد فوت شده تنها پس از تهیه مدارک لازم از قبیل گواهی فوت، گواهی محدودیت وراثت و محاسبه مالیات بر ارث و همچنین مراحل انتقال حج امکان پذیر خواهد بود. متوفی به وراث با تنظیم مدارک لازم و با مراجعه به سوابق حج و زیارت در استان و شهرستان مجاز می باشد. برای خرید و یا دریافت قیمت فیش حج روی لینک کلیک کنید.
تکلیف فیش حج افراد فوت شده
وقتی فردی فوت می کند تمام دارایی او اعم از جنبه مثبت مال مانند حساب های دریافتنی، اموال منقول و غیرمنقول، سپرده های بانکی و … و همچنین جنبه منفی اموال از جمله بدهی و وام از بین می رود و به وارثانش ارث میرسد و اگر ورثه ارث را بپذیرند تمام آن یعنی جهات مثبت و منفی مال به آنها می رسد.
این در حالی است که ممکن است بخشی از دارایی مثبت متوفی یا فرد فوت شده فیش حج او باشد و در این شرایط وراث تنها در صورت تعیین تکلیف فیش حج متوفی می توانند نسبت به خرید و فروش یا انتقال مابقی قبض اقدام کنند. از نظر حقوقی و تشریفات قانونی مربوط به انتقال قبوض حج به وراث طی شده است. لذا این مقاله به وظایف وراث در فیش حج میت، انحصار ارث و نحوه انتقال حج به ورثه، احکام بیع، قیمت و مالیات قبض حج میپردازد.
تکلیف ورثه نسبت به فیش حج افراد فوت شده
قوانین ارث بخش مهمی را به مواد قانون مدنی داده است و این قانون طبق شرع وظایفی را در مورد ارث بر جای مانده از متوفی که در عالم حقوق به آن ارث می گویند و تعهدات ورثه نسبت به ارث یا ماترک حقوق مشخص کرده است . یکی از مصادیق وراثت، فیش حج متوفی است که در زمان حیات خود برای ثبت آن اقدام کرده اما قبل از سفر به مکه و انجام مراسم حج فوت کرده است.
در این حالت، اگر متوفی پس از فوت وصیت نامه ای در مورد انجام حج از خود باقی نگذاشته باشد، فیش حج میت جزء ماترک محسوب می شود و به ورثه منتقل می شود. در شرایطی که متوفی وصیت به انجام حج کرده است، مشروط به رضایت سایر ورثه و در صورت وجود صغیر در بین وراث مشروط به پرداخت سهم او توسط یکی از وراث واجد شرایط یا نماینده ارث غیر از وارث امتیاز تشرف به حج غیر از ورثه پس از تنظیم مدارک لازم و طی مراحل اداری قانونی می تواند به نیابت از متوفی به حج بپردازد.
در مواردی که متوفی وصیت نامه ای برای حج خود باقی نگذاشته باشد یا ورثه از طرف متوفی به انجام تکلیف حج رضایت ندهند و ورثه قصد تقسیم ارث را داشته باشند،که فیش حج میت را منتقل و بفروشند در خصوص فیش حج متوفی، انتظار می رود که گواهی انحصار وراثت اخذ و مالیات بر ارث از جمله مالیات بر ارث امتیاز اقامه حج را بپردازند. شایان ذکر است در شرایطی که در بین ورثه متوفی فرد صغیر یا کم درآمد وجود دارد، وراث باید تقاضای تقسیم ترکه کرده و از دادگاه تقاضای صدور حکم در این مورد کنند.
انحصار وراثت فیش حج افراد فوت شده
در توضیح اینکه انحصار وراثت حج متوفی شامل چه مواردی است، باید گفت که هرگونه اقدام ورثه نسبت به اموالی که از فوت شده به جا مانده منوط به وجود گواهی حصر وراثت یا گواهی انحصار وراثت است. گواهی انحصار وراثت متوفی به درخواست یک یا همه وراث یا هر ذینفع دیگر توسط شورای حل اختلاف به صورت محدود و نامحدود صادر می شود. مراحل انحصار وراثت و اخذ گواهی آن به شرح زیر است:
اقدام برای اخذ گواهی فوت متوفی؛ تهیه درخواست صدور گواهی انحصار وراثت و انتقال آن در قالب فایل ورد به دستگاه ذخیره سازی از قبیل رم، سی دی و ….
اقدام به تنظیم گواهی انحصار وراثت. برای تنظیم آن باید حداقل 2 نفر از همسایگان یا کسانی که متوفی را میشناختند و از فوت او اطلاع دارند به اتفاق وراث در اداره ثبت اسناد رسمی حضور یافته و شهادت داده و فوت متوفی را تشخیص میدهند.
جهت ثبت نام و ارسال درخواست صدور گواهی محدودیت وراثت و اسناد مربوط به آن به مرجع ذیصلاح با دفاتر خدمات الکترونیک دادگاه تماس حاصل فرمایید. در ادامه نحوه انتقال فیش حج پدر متوفی یا هر ورثه دیگری اعم از مادر، برادر و … توضیح داده می شود.
نحوه انتقال فیش حج افراد فوت شده
هنگامی که وراث متوفی گواهی انحصار وراثت دریافت کرده و مالیات مربوط به وراثت از جمله مالیات بر ارث فیش حج که از متوفی باقی مانده است را پرداخت کرده باشند، میتوانند مسئولیت فیش حج متوفی را جزئی تعیین کنند. ترکه و با رضایت کلیه وراث و در صورت وجود ورثه یا صغیر با رای دادگاه مبنی بر تقسیم ترکه و رضایت ولی ورثه نسبت به فروش یا انتقال آن اقدام نماید.
قوانین فروش فیش حج افراد فوت شده
قوانین فروش فیش حج متوفی یکی از مهم ترین مواردی است که وراثی که می خواهند تکلیف فیش حج متوفی را به عنوان جزء ارث روشن کنند باید بدان توجه داشته باشند. لذا در این عنوان به این قوانین پرداخته و اشاره خواهد شد. در توضیح مهم ترین احکام فروش فیش حج به مادر متوفی یا هر ورثه دیگری اعم از پدر، برادر و … می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کلیه تشریفات قانونی مربوط به اخذ گواهی انحصار وراثت، اخذ کسر مالیات مربوط به مالیات بر ارث از حج متوفی و در صورت لزوم صدور حکم به تقسیم ارث و صدور وکالتنامه برای یکی از وراث تکمیل شده و اصل اسناد مربوط به موارد فوق موجود است. تمام ورثه باید بر فروش فیش حج متوفی توافق کنند یا سهم وراث مخالف باید به قیمت روز پرداخت شود و پس از آن فروش صورت گیرد.
فروشنده و خریدار یا انتقال دهنده و گیرنده فیش حج متوفی باید در حین فروش حضور داشته باشند و اسناد و اثر انگشت را امضا کنند.هر فیش تنها یک بار قابل انتقال به شخص دیگری است و تنها در صورت انتقال به بستگان درجه یک متوفی دو بار این امکان وجود دارد که در این صورت تایید سازمان حج و زیارت الزامی است.
قیمت فیش حج افراد فوت شده
برای پاسخ به این سوال باید گفت که در حال حاضر فیش حج شخص متوفی قیمت مشخصی ندارد و افراد می توانند پس از توافق بر سر قیمت معین، اقدام به انتقال و خرید و فروش فیش حج فرد فوت شده کنند. شایان ذکر است قیمت توافقی کاملا به عواملی مانند سال خرید و فروش، سال ثبت رسید و … بستگی دارد.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت فیش حج مراجعه کنید و یا با شمار تماس های ما که در سایت درج شده است تماس حاصل فرمایید.
سلام و عرض ادب. پدربزرگ بنده سه سال هستش که فوت کردن و سال گذشته حج به نامشون در اومده ولی خب کسی نرفت. حالا میشه این فیش رو فروخت برای سال آینده؟